Home
Copyright © 2015 Phoenicia Dental.
HOME Stomatologie Estetica dentara Estetica faciala Echipa Preturi Contact
Chirurgie

Extractia dentara

Una din cele mai frecvente proceduri chirurgicale este reprezentata de extractia dentara. Extractia dentara reprezinta procedeul prin care este indepartat un dinte care nu mai poate fi salvat. Dintele extras poate fi inlocuit cu ajutorul unui implant dentar sau cu o punte dentara.

In ziua extractiei:

- inghititi saliva, nu scuipati si nu clatiti gura cu putere

- nu faceti efort fizic intens sau baie fierbinte

- nu consumati cafea, bauturi alcoolice, bauturi acidulate si nu fumati

- nu luati aspirina (creste riscul de sangerare); puteti lua un antialgic/ antiinflamator cum ar fi: ibuprofen, ketonal, algocalmin sau ce va recomanda medical

- nu mancati pana nu dispare  anestezia

- mancati alimente la temperatura camerei, de consistenta moale

- nu va spalati pe dinti in seara respectiva, doar clatiti usor cu o apa de gura pe care vi-o indica medicul. Reluati igiena orala obisnuita de a doua zi dimineata.

- nu consumati lactate timp de 2-3 zile

Implantul dentar

Implantul dentar se foloseste pentru sprijinul unuia sau mai multor dinti falsi. Este un surub din titan care se plaseaza in interiorul osului maxilar si care inlocuieste radacina unui dinte.

Plasarea unui implant este de multe ori mai simpla decat extractia unui dinte si se face sub anestezie locala. Nu veti simti nici o durere pe parcursul operatiei, dar la fel ca dupa o extractie dentara, este posibil sa aveti un discofort in saptamana de dupa operatie.

Inainte de operatie, chirurgul va  face o consultatie pentru a stabili un plan personalizat de tratament. Se fac o serie de analize medicale si radiografii dentare ,in functie de care medicul stabileste daca puteti beneficia de un astfel de tratament, durata si costurile acestuia. Se stabileste daca exista os suficient si calitatea acestuia pentru ca in unele cazuri este necesara adaugarea de os artificial. In general, dintii falsi se pun la 4- 6 luni dupa operatia de introducere a implanturilor in os.

Rezectia apicala