Home
Copyright © 2015 Phoenicia Dental.
HOME Stomatologie Estetica dentara Estetica faciala Echipa Preturi Contact
Fatete dentare

Fatetele dentare reprezinta un strat subtire de material ce acopera suprafata externa, vizibila a dintelui pentru a-i imbunatati sau corecta aspectul frontal (forma si/ sau culoarea). Acestea creeaza un aspect firesc al danturii, datorita absentei metalului, oferind o transluciditate foarte apropiata de cea a dintilor naturali. Suprafata de portelan este foarte neteda si impenetrabila, astfel incat dintii fatetati nu-si vor schimba niciodata culoarea si stralucirea conferite de ceramica.

Tipuri de probleme ce pot fi corectate cu ajutorul fatetarii ceramice:

1. Dinti colorati inestetic sau decolorati din diverse motive (pigmentatii in urma unor tratamente medicamentoase – tetraciclina, tratamente incorecte de canal, fluoroza, obturatii coronare vechi) sau dintii cu pete datorita uzurii smaltului (tot mai frecventa odata cu inaintarea in varsta).

2. Dinti fracturati, fisurati, ciobiti.

3. Dinti cu anomalii de forma sau marime, strambi (ce pot fi rezultatul scrasnirii dintilor, uzura sau chiar o problema genetica).

4. Dintii pozitionati necorespunzator (aflati in malpozitii: nu sunt ordonati pe arcadele dentare, inghesuiri, spatii intre dinti ce pot creste odata cu inaintarea in varsta).

5. Dinti cu diasteme, treme (cu strungareata – fatetele inchizand spatiul inestetic dintre incisivi).