Home
Copyright © 2015 Phoenicia Dental.
HOME Stomatologie Estetica dentara Estetica faciala Echipa Preturi Contact
Diagnosticarea malpozitiei

Malpoziția (sau poziționarea incorectă a dinților pe arcade sau în alveolă) este o problemă stomatologica des întâlnită. Deviațiile dentare, excesele de spațiu, înghesuirea dinților sau chiar lipsa spațiului pe arcadă au uneori legătură cu un anumit decalaj față de momentul optim al schimbării dinților de lapte cu dinții definitivi. În mod normal, tranziția se petrece între 6 și 14 ani. Când această schimbare are loc prea devreme sau prea târziu, ea poate avea ca rezultat modificarea erupției manifestată clinic prin diferite forme: dinți incluși (care rămân în os sau erup parțial), dinți malpoziționați (dinți strâmbi) și incongruențele dento-alveolare, care, ignorate și necorectate, duc în final la trauma ocluzală.

Dinţii înghesuiţi reprezintă o condiţie care survine de regulă ca urmare a insuficienţei spaţiului pe arcadă – arcada are dimensiune prea mică din cauze genetice sau din cauza înaintării în vârstă etc.

Dinţii spaţiaţi se datorează excesului de spaţiu pe arcadă ca rezultat al neefectuării lucrărilor restaurative pentru a înlocui dinţii lipsă, dimensiunea prea mare a maxilarului/mandibulei etc.

Aparat ortodontic mobil