Home
Copyright © 2015 Phoenicia Dental.
HOME Stomatologie Estetica dentara Estetica faciala Echipa Preturi Contact
Terapie dentara

Terapia dentara este ramura a stomatologiei ce se ocupa de tratarea leziunilor cu pierdere de tesut dur dentar. Cea mai frecventa afectiune este caria dentara si complicatiile sale ce pot afecta nervul dentar si tesuturile moi adiacente.

Caria dentara are etioogie infectioasa si poate fi tratata cu usurinta daca este depistata in stadiile incipiente. Cariile profunde cu interesarea nervului necesita tratament endodontic si implicit pierderea vitalitatii dintelui. Aparitia durerii este un semn tardiv , iar sansele de pastrare a nervului scad semnificativ.

Controlul periodic la 6 luni te poate scapa de problemele dentare prin depistarea precoce a cariilor.

Tratamentul de canal radicular presupune îndepărtarea pulpei dentare, un ţesut conjunctiv ce conţine vase de sânge şi nervi din centrul dintelui. După ce se extrage pulpa dentară deteriorată, afectată de boală sau necrozată, se curăţă spaţiul rămas, se pregăteşte şi se obturează. Aceasta este procedura de sigilare a canalului radicular. În trecut, dinţii cu pulpa deteriorată sau afectată de boală erau extraşi în totalitate. În prezent, tratamentul de canal radicular salvează mulţi dinţi care altfel ar fi fost pierduţi.